Tisza Kaland és Halászati Bevetés - Összefoglaló



2009-ben sem maradhat el a közös vizi mulatság, a kenutúra.

A mára hagyományosnak mondható nyári kaland eddig is sok résztvevőt vonzott, érdekes módon kizárólag férfiakat, illetve annak látszó lárvákat.

Az idei túra sok meglepetés, kalandot rejteget a merész, és többnyire tapasztalt, jól felkészült csónakos társak számára. Az utóbbi évek külföldi
divatja, az úgynevezett "Szárazföldi Támogatás" megannyi kényelmet biztosít a kalandoroknak, úgyhogy az augusztusi evezésen sem nélkülözhetik e meglehetősen bőkezű adományt, amit jól ismert sponzorunk, a Bálanagyker szór az éhezők közé.

Csapat: a Kenutúrák évtizedes történelmében nem találunk az idei Túrához foghatót, mivel a jól bevált, kitaposott, végigpákózott útvonalakat magunk mögött hagyva (de nem feledve) új, ismeretlen, akár barbár népektől hemzsegő vízre mozdulunk, kizárólag internetes kutatásokon alapuló,
de személyes tapasztalatot nélkülöző adatok és információk birtokában.

Hasonlít a helyzet az első Hím Alája meghódítók munkájához,
bár az a hegy olyan nagy, hogy messziről is látszik, a Tiszát meg nem is lehet látni a távolból, tehát az ismeretlenség puha ködébe bújik. Tehát több adventure (angol szó) vár ránk, mint ha a kínai nagy hegyre mennénk. (A Hím Alája az kína).

A vízen sok minden fönt marad. merészen bízunk abban, hogy a tutajok is.

Tutaj: Nem hajónak látszó vizi jármű, nem hajóra való felszereléssel, nem matróznak látszó legénységgel.

A
TAFAT résztvevői mindannyian tapasztalt lapátolók, szinte az unalomig tudják az evezés csínját.






A képen látható társunk 1994 és 2008 közt összesen több mint nyolcmillió lapátolást hajtott végre, ebből 150.000 hátrafelé, amiből 120 sikítva:















Így immáron az evezés mint olyan, nem tartozik az adrenalinövelő tevékenységek közé, ellenben egy új időtöltés kezd kibontakozni, hogy a Túrára szépen beérjen:
a "Kiegészítő Meghajtás", rövidebben a KiegészítMeghajtá.

A "KiegészítMeghajtá" annyt jelent, hogy az ezzel a technikával szerelt tutajok a rajta ülők különösebb, pontosabban ZÉRÓ mozgásával is képesek gyorsabban haladni a Tisza River folyásánál. Ezt a misztikus csodát elektromos vagy robbanómotoros formában alkalmazzák.
Azaz:


T I L O S E V E Z N I